#Downsideup fotoshoots

Speciaal voor kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking zijn er de #downsideup fotoshoots. Ik heb deze fotoshoots in 2019 als persoonlijk project in het leven geroepen. In 2020 heb ik besloten deze reportages  op te nemen in het vaste aanbod. 

Ik ben werkzaam als groepsbegeleider op een woonvorm voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ik kreeg met regelmaat te horen dat ouders geen fotoshoots deden met het gezin omdat ze bang waren dat de onbekende situatie voor verwarring zorgt bij het kind. Door mijn werk in de zorg weet ik als geen ander hoe nieuwe situaties, omgevingen, geuren en geluiden voor onrust kunnen zorgen. Maar wat ik ook heb geleerd is dat inlevingsvermogen, geduld en humor de situatie kunnen helpen. 

Ik neem jullie graag aan de hand voor een onvergetelijke fotoshoot. Aan het einde van de fotoshoot heb je een unieke, intieme reportage met prachtige beelden van jullie gezin.

Goed om te weten

#Downsideup fotoshoots

Mag het gezin mee naar de fotoshoot?


Absoluut! De tarieven voor deze fotoshoot zijn voor 1 gezin.
Hoe is een #downsideup fotoshoot anders als een gezinsreportage?


Als basis van de fotoshoot nemen we alle tijd zodat er aan de nieuwe situatie gewend kan worden. Zo heb ik bij David thuis eerst een half uur met mamma koffie gedronken en gekletst voor David achter de tv-kast weg durfde te stappen.
Daarnaast zijn de hobbies en interesses heel erg belangrijk. Een belangrijke knuffel, speeltje of een fijn dekentje komen mee naar de fotoshoot. Ik ga deze niet weg photoshoppen of vragen om aan de kant te leggen. Als dit hoort bij het gezin, hoort het bij de fotoshoot.

Waar ik bij een gezinsreportage normaal de kinderen veel opdrachten laat doen, is het bij een Downsideup fotoreportage afhankelijk van het mogelijkheden van het kind. Wanneer opdrachten of poseren iets is wat hij/zij leuk vind, zetten we dit zeker is. Maar als dit te hoog gegrepen is zal ik jullie gewoon 'volgen' in jullie dagelijkse bezigheden. En geloof mij, dat levert prachtige foto's op!