5 Toffe items voor een newborn fotoshoot

Die eerste momenten met jullie newborn komen niet meer terug en verdienen het om professioneel vast te worden gelegd. Nadat je zorgvuldig alle voors en tegens hebt doorgenomen, hak je de knoop door en besluit je een newborn fotoshoot te boeken. De afspraak is gemaakt. Tijd om na te denken over de kleding. De meest gestelde vraag na het bespreken van de fotoshoot is "wat moeten we aandoen?". Ik verwijs mijn klanten door naar een pagina met tips en adviezen, maar neem jullie vandaag graag mee in 5 toffe kleding items voor een newborn shoot.

1. Voor de baby

Als je Allunga Fotografie zegt, dan zeg je lichte kleuren met een zachte uitstraling. Als je mijn portfolio goed hebt bestudeerd, dan heb je ongetwijfeld gezien dat de baby's, die ik fotografeer, vaak in wit, lichtblauw, lichtroze of lichtgrijs gekleed zijn. Dit pakje van de Zara is met zijn zachte structuur en lichte kleur zeer geschikt.

2. Waarom wordt er gekozen voor deze kleuren? Uiteindelijk kies je natuurlijk zelf welke kleding jullie kleine aan heeft met de reportage. Als de stijl van mijn portfolio jullie aanspreekt, dan heeft dat ongetwijfeld ook te maken met het kleurgebruik. Ik kies mijn kleuren zorgvuldig uit. Als ik zwart of donkerblauw zou gebruiken, dan geeft dit de foto's een 'hardere' uitstraling. Daarmee kan direct de stijl van de foto veranderen en ziet je reportage er mogelijk iets anders uit dan de foto's die je hebt gezien in het portfolio. Beide pakjes hieronder zijn afkomstig van H&M Baby.

3. Voor mamma Tijd om uit te pakken mamma! Omdat de temperatuur in huis op een tropisch sfeertje staat, kun je gerust de zomerjurken uit de kast halen. Laat je lekker verwennen. Laat kappers en visagisten maar aanrukken, het kan niet té gek. Een zomers jurkje, wit & kant komen altijd heel mooi tot zijn recht tijdens de shoot. Maar een witte of lichtblauwe broek in combinatie met een mooie trui kan ook heel goed!

Wit, kanten jurkje van Fashionize


Trui afkomstig van Etsy


4. Kleding voor pappa Pappa moet zeker niet vergeten worden. Ik begrijp van veel van 'mijn vaders' dat ze zich vooral hebben bezig gehouden met de kleding voor de baby en de vrouw. Pappa is er bij ingeschoten en op de dag van de fotoshoot wordt dan toch maar een oud zwart t-shirt uit de kast getrokken. En dat is jammer!

Deze grijze trui is een item die veel mannen al in de kast hebben hangen. Deze versie is afkomstig van Mango. 5. Kleding voor broertjes en zusjes Een van de belangrijkste (en ook moeilijkste) uitdaging die ik jonge gezinnen mee geef is: zorg ervoor dat er zo min mogelijk printjes en logo's op de kleding staat. En juist voor jonge kinderen is dit lastig. Want waar je ook kijkt, overal vind je vliegtuigjes, auto's, populaire Disney prinsessen en glittershirts voor de kinderen. Om er voor te zorgen dat de foto niet te druk en chaotisch wordt, raad ik je aan om toch op zoek te gaan naar dat T-shirt, truitje of broekje die niet te veel afleidingen bied. Een klant kocht kortgeleden voor haar 2 kinderen effen pyjama's. In combinatie met de baby gaf dat een fantastisch effect.Heb je naar aanleiding van deze blog nog meer vragen over kleding? Ik ga graag samen met jullie op zoek naar een geschikte outfit.Wil je meer van mijn werk zien, of meer informatie over newborn reportages? Bekijk dan deze pagina.


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven