Bruiloft inspiratie voor jullie mooiste dag!

Nu ik zelf een bride-to-be ben, ervaar ik als geen ander hoe het is om een bruiloft tot in de puntjes voor te bereiden. Ik dacht dat ik mij goed kon voorstellen in welke drukte mijn bruidsparen zitten, maar ik kom er nu achter dat er nog zóveel meer komt kijken. Het lijkt mij leuk om mijn tips en ideeën met jullie te delen. Daarom begin ik een blog reeks met bruiloft inspiratie, speciaal voor mijn bruidsparen.

1. Locatie Er is meer mogelijk als het stadhuis. Sterker nog, er is meer mogelijk als wat je vind op de website van de gemeente. Tijdens mijn zoektocht naar een originele trouwlocatie ging er een wereld voor mij open. Inmiddels hebben we gekozen voor het prachtige Chateau Presseux in de Belgische Ardennen. Als we het hebben over locaties zou mijn tip zijn; denk out-of-the-box. Als je een regel tante bent zoals mij, dan kun je trouwen op elke locatie. Het vraagt misschien wat organisatie, maar hey.. als je daar je handen niet voor omdraait. Voor de zoektocht naar een locatie schreven wij 3 woorden op die bij ons opkwamen voor een locatie. Voor mij waren dit de woorden rust, groen, authentiek. Daarnaast vond ik het prettig om de regie zo veel mogelijk in eigen handen te houden. Vanuit die woorden is onze zoektocht gestart.

2. Dagindeling Lets talk dagindeling. Want écht, er zijn zoveel mogelijkheden. Ik merk dat veel bruidsparen geneigd zijn om mee te gaan in het standaard riedeltje en verrast zijn als ik ze vertel over alternatieve opties. Meestal ziet dat er uit als volgt: voorbereiden, first look, trouwfoto's maken, trouwen, receptie, eten, feest. Helemaal prima natuurlijk. Maar wist je dat het bijvoorbeeld ook mogelijk is om te trouwen bij zonsondergang? Helemaal op een buitenlocatie tijdens het gouden uur, kan dit het romantische gevoel enorm versterken.3. Fotoshoot Ik maak het eigenlijk nooit mee dat een bruidspaar de fotoshoot overslaat. Wat wel voorkomt, is dat we de fotoshoot opbreken in kleinere stukjes. En dat bied voordelen! Zo hoef je je daggasten niet voor langere tijd alleen te laten. Daarnaast kan ik jullie even op de schouder tikken als het licht nét op zijn mooist is. We kunnen er 's morgens bijvoorbeeld voor kiezen om een half uurtje foto's te maken. Vervolgens kunnen we bij de trouwlocatie nog fotograferen, want écht, binnen tien minuten kunnen we prachtige foto's maken. Uiteindelijk bied deze manier van 'de fotoshoot' variatie in jullie trouwreportage.


Dat waren mijn eerste drie tips. Het lijkt mij leuk om deze blog een vervolg te geven. Ik ben benieuwd op welke vlakken jullie graag inspiratie en tips zouden ontvangen. Laten jullie het weten?

0 keer bekeken
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Allunga Fotografie