• jbabakker

Zwangerschapsverlof 'Sept 2021

De oplettende volger heeft inmiddels vast al gelezen dat wij in November ons eerste kindje verwachten. Wat een bijzondere en mooie periode is dit! Zwanger worden was voor ons niet vanzelfsprekend en heeft een aantal jaar geduurd. Toen we dan eindelijk een positieve test in handen kregen, had ik eerst een paar weken (of misschien zelfs maanden) nodig om mij te realiseren dat het écht was gelukt. Ik vond het spannend om foto's te maken van mijn veranderende lichaam, want ik wist ook hoe fragiel een zwangerschap kon zijn. Voor iemand die elke dag veel foto's maakt, heb ik bar weinig foto's van mezelf uit deze periode. Naarmate de weken verstreken ging ik het steeds meer geloven. Dit kindje is er, het is gezond en het wordt tijd om er écht van te gaan genieten. Niet dat ik dat niet deed, maar ergens in je hoofd blijf je toch voorzichtig... "wat als..." De positieve 20 weken echo was voor mij ook echt een énorme opluchting. Het besef dat wij over een paar maanden ouders worden begint nu echt te komen. Het werd tijd om deze zwangerschap ook op beeld vast te leggen.


Vorige week vroeg ik Mark of hij een paar nieuwe jurken voor het 'kledingrekje van Allunga' op de foto wou zetten. Deze jurken zijn te leen voor klanten die een fotoshoot boeken. De jurken kunnen zowel zwanger als niet zwanger worden gedragen, dus ik besloot om van de gelegenheid gebruik te maken en om zelf model te staan. Spannend dat ik dat vond joh! Maar wat hebben we een gezellige avond gehad. Ik voelde me compleet op mijn gemak voor de camera (dat gebeurd niet vaak) en ik ben ontzettend blij met het resultaat. Zo blij dat ik denk dat een van deze foto's groot in huis komt. Goed, lang verhaal kort. Ik heb geen flauw idee hoelang ik het nog volhoudt om te blijven fotograferen (het wordt nu al een uitdaging om achter kids aan te blijven rennen) maar mijn plan is om in September 2021 met verlof te gaan. In Maart 2022 hoop ik weer terug te zijn. Tot die tijd verwijs ik jullie graag door naar de volgende collega's: Newborn Fotoshoots: Marije Elizabeth Photography The Story Teller Nicole Langen Gezinsfotoshoots: Marije Elizabeth Photography Doreen Westerink Hanna Wursten Hanneke Bloem Dennis Esselink Mocht je nog een fotoshoot willen boeken voor September, dan raad ik je aan heel snel te zijn want mijn agenda zit op een enkele datum na, helemaal vol. Wil je meer van deze zwangerschap volgen, check dan regelmatig mijn instagram. In de stories blijf ik jullie op de hoogte houden! Lieve groetjes en tot snel! Janneke
1 view0 comments