AllungaFotografie-12.jpg

Tips

Adviezen & 

 • Locaties

  Ik weet inmiddels dat het resultaat van mijn fotoshoots het best tot zijn recht komt, als we rekening houden met bepaalde elementen in de fotoshoot locaties.

   

  Liever niet:

  Donkere bossen, stadspark van Kampen, de Orchideenhoeve (kunstlicht), 


  Graag: Netl park Kraggenburg, de zandverstuiving, een binnenstad. Locaties met zachte, rustige kleuren. 

 • Kleding

  De keuze van de kleding kan een behoorlijke impact hebben op het uiteindelijke resultaat van jullie foto's. Waarschijnlijk heb je mij als fotograaf gekozen door mijn stijl. Ik zou deze omschrijven als licht, romantisch en spontaan. Als je met deze drie woorden rekening houdt in je kleding, sluit het geheel mooi elkaar aan. 

   

  Liever niet: donker blauw, zwart, knalkleuren of neon.


  Graag: zachte kleuren,denk veel aan aardse kleuren en tinten, zo min mogelijk motief en logo's.

 • Tijdstip

  Het tijdstip van de fotoshoot, kan de sfeer van je fotoreportage beïnvloeden. Zo ben ik bijvoorbeeld gek op het gouden uur. Dit is het uur waarin de zon opkomt, en het uur waarin hij zakt. De zon staat op dit moment laag aan de horizon en dat geeft een prachtig warm, zacht licht aan je foto's. 

   

  Liever niet: midden op de dag. De zon staat op zijn hoogste punt, wat zorgt voor heftige schaduwen. 


  Graag: een uur na zonsopkomst, of het uur voor zonsondergang. Als dit niet mogelijk is dan het liefst zo vroeg mogelijk op de ochtend, of achterin de middag.

 • Kinderen

  Om het ook voor de kinderen leuk te houden, vind ik het belangrijk dat zij de tijd en vrijheid hebben om ook lekker te spelen tijdens de fotoshoot en tussendoor. Het is dus aan te raden om het eea aan speelgoed/vermaak mee te brengen.

  Liever niet: afleiden van een telefoon, vooraf beloningen inzetten "als je je goed gedraagt dan..." 


  Graag: bellenblaas, knuffels, favoriete item van het kind meebrengen. Geef ze het idee dat we iets leuks gaan doen. Liever 'een wandeling in het bos met een fotograaf' dan 'een fotoshoot waarbij ze schoon moeten blijven, moeten luisteren en moeten lachen'. Een relaxte voorbereiding is écht het halve werk. 

 • Wat neem je mee?

  Voor de reportages buiten raad ik altijd aan om een kleed mee te nemen waar jullie lekker op kunnen zitten. Vergeet verder niet iets te drinken, iets lekker te snacken, en zakdoekjes/snoetenpoetsers.

 • Newborn Fotografie

  Een newborn fotoreportage vindt meestal plaats in huis. Om tot een optimaal resultaat te komen, geef ik je graag wat tips. Alles wat je niet in beeld wilt hebben; opruimen. Geen zorgen om een grote schoonmaak, maar ruim voor het oog de rommeltjes op. Bij een newborn reportage maken we gebruik van verschillende ruimten in huis. Vaak is dit de woonkamer, slaapkamer van de ouders en de babykamer. Een wit of effen dekbedovertrek doet het erg goed. 

  Liever niet: donkerblauw, donkergrijs of zwarte kleding/dekbed, drukke printjes op kleding, veel los slingerende rommeltjes

  Graag: voor het oog opgeruimde kamers, zachte kleuren en stoffen kleding/dekbed. Een wit of ander licht gekleurd, effen rompertje klaarleggen.

 • Niet fit of ziek?

  Bij ziekte of griep kies ik er voor om de fotoshoot te verplaatsen. Naast het feit dat je je niet helemaal jezelf voelt en dit ongetwijfeld op de foto uitstraalt, bestaat er een risico van besmetting. In het geval van mijn werk met een kwetsbare doelgroep, kan en wil ik dit risico niet nemen. Daarom zou ik het waarderen dat je mij inlicht wanneer er sprake is van griep of een andere (bestemmelijke) ziekte.
   

  Liever niet: de fotoshoot laten doorgaan als je niet fit bent. 

  Graag: even contact opnemen. We plannen de fotoshoot twee weken later. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

© 2021 Allunga Fotografie

allungafotografie@outlook.com